StartSitemap / översikt / struktur / karta över webbplats Mogensen.se på svenskaMogensen.se in english

Tillbehör till siktmaskiner

Våra produkter bygger på helhetstänkande, flexibilitet och kvalitet. Våra siktar är enkla att driftsätta och vi har ett brett tillbehörssortiment av kompletterande produkter som gör att vi enkelt kan erbjuda kundspecifika helhetslösningar. Kontakta oss gärna för mer information.


Elvärmesystem

 

Effektivt elvärmesystem som används för att undvika igensättning av siktdukar vid siktning av fuktigt material. Elvärme - elektrisk uppvärming av siktduken - används för att undvika igensättning av siktdukar vid siktning av fuktigt material, t ex lera, fin kalksten eller fint krossat berg. Fukthalten hos materialet gör att dess fina partiklar häftar vid siktdukens trådar och  så småningom sätts masköppningarna igen. För att förhindra detta, matas 5-16 volt genom siktdukarna och värmer dem.

 


Siktduksövervakning

 

Mogensen system för elektronisk siktduksövervakning

Vårt system för siktduksövervakning är uppbyggt så att felaktig spänning hos en siktduk lätt kan kontrolleras manuellt eller visuellt, alternativt att otillräcklig spänning utlöser en elektronisk signal. Systemet är baserat på våra originalsiktdukar.

 

 

 


Vibrationsdämpning

 

Mogensen system för elektronisk siktduksövervakning

Byggnadens konstruktion kan vara känslig för de dynamiska krafter som  överförs via siktens stativ .

För att minimera dessa krafter kan vi leverera vibrationsdämpare,  integrerat i siktens stativ. Vibrationsdämparen består av motvikter och gummikuddar. Resultaten från samtliga installationer har varit mycket goda.

 


Siktduksrensning

 

Länkrensning (Sizer)

Mekanisk siktduksrensing använder länk av nylon eller stål som ligger på siktduken och med hjälp av maskinens vibration direkt bearbetar igensättningen.

Vissa material, t ex torkad sand eller pulver med elektrostatiska egenskaper, kan orsaka igensättning av siktdukens maskor. En mekanisk lösning - lättskött och ekonomisk - är länk av nylon eller stål som ligger på siktduken och med hjälp av maskinens vibration direkt bearbetar igensättningen.

 

                                      

 

 


 

 

Kontakta gärna Jonas för mer info

Jonas Jonasson - Försäljningschef
Jonas.jonasson@mogensen.se

Tel +46 (0)503-323 43

Mob +46 (0)702-24 87 28

 


 

Kontaktinfo

Fredrik Mogensen AB

Sveavägen 26

SE-544 50 Hjo, Sweden


Tel: +46 (0)503-323 40

Fax: +46 (0)503-138 78

 

info@mogensen.se

www.mogensen.se

 

Ordlista

Siktmaskiner, siktutrustning, siktning, storlekssortering, sizer, bulkmaterialhantering, fraktionering, vibrationssiktar etc. Läs mer...

 

Se informationsfilmen om Mogensen och vad vi kan erbjuda dig »